Vježbe

U našoj privatnoj praksi nudimo Vam različite oblike vježbi koje se provode u grupama ili individualno. Od grupnih vježbi treba posebno istaknuti vježbe za umirovljenike u kojima pojedine žene vježbaju več osam godina bez prekida. Zatim su tu grupe za osobe (sada već bez većih problema) koje se žele dobro razgibati ojačati mišiće, postići dobru elastičnost vezivnog tkiva, mobilnost zglobova i relativnu aerobnu kondiciju.

Grupa je idealna za osobe koje uglavnom obavljaju sjedeće poslove i imaju (ili su imale) probleme od strane lokomotornog sustava. Poznato je da se ljudi teško odlučuju za idividualno vježbanje kod kuće, pa je ovakva grupa odličan motivator.

U vježbama se izmjenjuju različita pomagala kao što su elastične trake, bućice, štapovi, lopte i zglobna opterećenja.

U dosadašnjem iskustvu se pokazalo da je vježba svakako najpotrebnija kada su u pitanju bolovi u leđima, nogama, vratu i bilo kojem drugom dijelu tijela. Sigurno je da su za početak bolova odgovorni dugotrajni loši položaji, premalo kretanja ili kratkotrajno loš položaj pod velikim opterećenjem.

Polazeći od ovih pretpostavki može se zaključiti da dobrim odabirom vježbi, povećanim kretanjem te pravilnijim položajem kod svakodnevnih aktivnosti možete sami pridonijeti liječenju svojih problema.

Svakako želimo spomenuti i grupu u kojoj se polaznice vrlo brzo mijenjaju - a to su vježbe za trudnice.

Korektivna gimnastika koja se provodi u mlađoj životnoj dobi uglavnom je određena nakon pregleda i dijagnoze spec. ortopeda. Trenutno je jedina konzervativna mogućnost za korekciju raznih deformiteta kralježnice ili donjih ekstremiteta.

Vježbe za umirovljenike

2001. godine u Udruzi za umirovljenike Dubec počinju se redovito provoditi vježbe koje pomažu u smanjenju kroničnih bolova kralježnice i zglobova. Do 2004. godine vježbe su se provodile u Mjesnoj zajednice Dubec, a nakon toga u prostorijama fizikalne terapije.

Koristim ovu priliku da pohvalim sve dugogodišnje redovite polaznice koje su bez obzira na probleme i obaveze uvijek bile prisutne na vježbama. Kod tih polaznica mogu se vidjeti najbolji učinci vježbi na psihofizičko stanje čovjeka.